Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve meslekaretler kullanılır.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

l Yaman sızıntkaloriı önler. Yaman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi sağlar.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan ayrıntılı gereç kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçün olmadığı ciğerin sac sözınlığı 1.0 mm veya elan safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara uydurmak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Montaj: Yangın kapısı, haklı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, Yangın Kapısı yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Göreceksiniz ki bu gömlek güçlü kaliteli yangın baplarını en yönlü fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Mühlik sınıftaki kâryerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak ciğerin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde hediye değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, iyi fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı evet da yangın bapsı otel, vatan ve hastane üzere toplanmış ömür alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bağlamlı olarak bileğsorunmektedir.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz mürtefi mukavemet ve korozyona dayanıklılık esenlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler ayn önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page